Dziś w naszym przedszkolu świętowaliśmy Dzień Gofra. Na tę okoliczność odbyło się wielkie pieczenie gofrów. Do pracy zabraliśmy się tuż po śniadaniu. Rozpoczęliśmy, oczywiście, od wprowadzenia w tematykę, przygotowania poszczególnych produktów i zorganizowania miejsca do pracy. Najpierw wsypaliśmy do miski wszystkie potrzebne produkty i dokładnie wymieszaliśmy je ze sobą za pomocą trzepaczki. W kolejnym etapie, kiedy gofrownica była już odpowiednio nagrzana, przystąpiliśmy do pieczenia. Wszędzie unosił się wspaniały aromat pieczonego ciasta. Dzieci z niecierpliwością czekały, aż wypieki będą gotowe. Każdy mógł sam zdecydować z czym będzie je jadł. Do wyboru były przeróżne owoce, dżem, cukier puder i czekolada.. Wszystkie gofry wyglądały apetycznie, a smakowały jeszcze lepiej. Warto dodać, że większość przedszkolaków skorzystała z dokładki. To chyba zrozumiałe, że dzieciom smakuje zawsze najbardziej to, co same przygotują. W naszym przedszkolu cenimy sobie bardzo zajęcia kulinarne, przede wszystkim na walory smakowe i zdrowotne, ale także ze względu na zdobywanie doświadczeń i wiedzy w tym zakresie. Dziękujemy za pomoc paniom kucharkom. Polecamy zajęcia na weekend – rodzinne pieczenie GOFRÓW! SMACZNEGO!